USA: obligation pour les médecins de faire une échographie de la grossesse avant de procéder à l’avortement du bébé.

Publié le par cb

COLUMBUS (RKnieuws.net) - De staten Ohio en South Dakota voegen zich nu bij 11 andere staten met wetten die abortusklinieken verzoeken om zwangere vrouwen een echo te laten zien van hun kind voor zij besluiten het wel of niet voor abortus te kiezen.

Vrijdag tekende de gouverneur van Ohio de wet. Interessant is dat artsen die de wet niet uitvoeren, riskeren hun medische vergunning in Ohio te verliezen. De nieuwe eisen zullen 90 dagen vanaf afgelopen vrijdag effect hebben.

De nieuwe wet van South-Dakota vereist faciliteiten die zwangere vrouwen ‘de mogelijkheid geven om echo van hun ongeboren kind te zien’, voor abortus wordt uitgevoerd. De wet vereist ook de mogelijkheid om een geschreven verslag van de reactie van de vrouw bij te houden, inclusief haar handtekening.

Abortusklinieken moeten ook jaarlijks een rapport opmaken van de veerslagen en deze sturen aan het departement van gezondheid. De inhoud moet minimaal de cijfers weergeven van vrouwen die wel en niet de echo accepteren en of deze vrouwen hebben gekozen voor abortus. RKnieuws 20080325

Publié dans Avortement - Monde

Commenter cet article